giresun castle

4A

地址: 暂无

开放时间: 暂无

giresun castle
景点介绍

很抱歉,暂无相关信息

景点点评
Bielding

The castle is pretty vestigial (Genoese I think), but its location atop a hill means it is cooler than at sea level, and gets some breeze. This alone justifies a lingering cup of tea. Also nice views out to Black Sea and one of its few islands.

murko06

We took public transportation going up (which I highly recommend). There's playground for young children and tea garden with spectacular view of the eastern part of Giresun.

mehmetsezgin

Giresun kalesi hem piknik alanları hemde tarihi eser olarak iyi sayılır.çevre düzenlemesi oldukça güzel.lokanta ve çay bahçeleri var.kale olarak surlarının bir kısmından başka birşey yok.şehri uçaktan seyrediyor gibi seyretmek hoş oluyor.tavsiyem sakın yürüyerek çıkmaya kalkışmayın.

muratk66

Manzarası harika...Eğer yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin , hem de dinlenmek içi n çay içebileceğiniz mekanlar mevcut.

BORABOARDER

Kale manzara olarak son derece etkileyici.Karadeniz ve Giresun ayaklarınızın altında.Kale içinde küçük bir yürüyüş ardından birçok fotoğraf çektirip, bir demli çay içebilirsiniz

Rusen28

Giresun'da sadece tek yer görebilecek kadar kısa süre kalacak olanların gidebileceği yerdir kale. Sadece tarihi bir kale değil bizim en büyük parkımız ve kent merkezindeki mesire yerimiz de sayılır. Kötü bir restorasyondan sonra, surların tarihi yönü oldukça zayıflamış da olsa hala el değmemiş bölümleri vardır. Kalenin geçmişi 2500 yıl öncesine dayanır, Roma ve Bizans döneminde elden geçirildiğine dair bulgular görülebilir. Ama kaleye çıkanlar daha çok kenti kuş bakışı izlemek için çıkarlar. Bir şeyler yiyip içmek için kafeler ve lokanta mevcuttur. Güzel havalarda ve hafta sonları park sorunu yaşanabilir... Dolmuş veya taksiyle ya da kendinize güveniyorsanız yürüyerek de çıkabilirsiniz. Kurtuluş savaşı kahramanlarından Osman Ağa'nın mezarı da buradadır.

2canela

Aşkın başkenti Giresun'un zirve noktası,gün Batımı na şahit olun ve fotoğraflarınÇayı yudumlarken zirvede romantizm in sorularına ulaşın

44semihb

Kalenin bazı yerleri yıkılmış ama surların üzerine demir korlulukla yapılan yerden Giresun'u izlemek çok keyifli.Kale içinde piknik yapılacak yerler ve işletmeler var.

tanselok

aşıklar yolundan yürüyüp adaya doğru olan beton uzantıdan ayakları sarkıtıp derin bir nefes ve yüksekliğn verdiği duygu(aman düşmeyin)... Topal Osman ağa birliği ile Atatürkün yakın korumarını yapmış,rusya tarafından gelen kominist türkiyecileri engelleyip kominizmin akdeniz yoluyla dünyaya yayılmasını engelleyen dünya tarihini değiştiren bir insanlardandır

biroleozdemire

duygulu anlar yaşıyor ve memleket havasının doruguna ulaşıyorsunuz.manzara müthiş.satıcılar sizi sarsmıyor.yalnız dikkatli olmak şart çok yüksek.

gokayk

Kaleye ulaşınca Giresun'a hakim olursunuz. Giresun şehir merkezini tepeden seyredin. Kurtuluş Savaşı kahramanı Gazi (topal) Osman Ağa'nın mezarıda kalededir. Çayınızı tarihin içinde yudumlayın. Yemeklerde fena değil. Araçla hafta sonu ve özel günlerde çok zor. Tabiki birde inmesi var. Sıkıntınız yoksa yürümenizi tavsiye ederim.

erhan_bilir

gerçekten cok güzeldi restorantları doğası tepeden bakınca butun giresunu gorebiliyorsun acık ve kapalı restorantları vardı karadenizi cok rahat gorebiliyorsun kalenin içindeki sehitlik anıtı ve tepedeki durbun cok guzeldi

120mehmetu

Trabzon Rum İmparatorluğu'nun 1300'lü yıllarda Türklere karşı yapmış olduğu Giresun Kalesi şehri tepeden gören bir konuma sahip. Aynı zamanda deniz de ayaklarınızın altında. Hem kara hem deniz tarafından saldırıları önlemek için inşaa edilen kalenin surları günümüze kadar korunmuş. Çevri temizliği oldukça iyiydi. Kalenin içinde birşeyler yiyip içebileceğiniz mekanlar mevcut. Ayrıca semaver ile de çay içebilirsiniz.

hareyono

Olumlu : Giresun'da görülmesi gereken tek yer olarak tavsiye ederim. Kale ve yanındaki restourantlarda Giresun Pidesi yenilebilir. Olumsuz : Kaleye araçla çıkmak yoğun günlerde zor oluyor. Benim tavsiyem yaya olarak çıkılması. Tek yön çıkış tek yön iniş olduğundan önceki araçları beklemek zorunda kalabilirsiniz.

n_hatfer_tk

Manzara muhteşem. Genellikle kıyı şeridi düz ve sahile paralel olan Doğu Karadeniz kıyısındaki tek yarım ada olan Giresun Kalesi'nden daha çok yararlanılmalıydı. Tesisler ve gezi parkurları daha temiz ve düzenli olabilir. Deniz yönünde bir seyir terası oluşturulsa fena olmazdı.

Copyright © 随心伴旅网 @2020